уторак, 20. јануар 2009.

Toše Proeski - The Hardest Thing: 25. januara uz CD i dokumentarni film

U Makedoniji, Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Sloveniji i Crnoj Gori 25. januara, na dan kada se rodio makedonski pjevač Toše Proeski, pojaviće se njegov prvi, nažalost, i posljednji album namenjen stranom tržištu “The Hardest Thing”.

NOVO: >>> Pogledajte neobjavljene delove iz dokumentarnog filma "Toše Proeski - The Hardest Thing"

- Istog dana kada album bude na tržištu šest zemalja, širom BiH osvanut će i 500 bilborda. Prema prvim informacijama, početni tiraž albuma bit će 120.000 za područje cijelog regiona. Istovremeno bi se trebao početi prikazivati dokumentarni film o Toši Proeskom - kaže za Dnevni Avaz Harun Mahmutović, direktor “Hayat Productiona” koji će izdati album “The Hardest Thing” u BiH.
Prje tragične automobilske nesreće u Hrvatskoj, Proeski je pesme snimio u studijima u Irskoj, na Jamajci, u Londonu i Štokholmu, a omot CD-a izabrali su njegovi fanovi. Album “The Hardest Thing” do leta bi trebao biti u prodaji i u brojnim evropskim zemljama.

Pogedajte kako je izgledao rad na albumu!



Tošetove pesme pevaće i svetske zvezde

Britanski producent Endi Rajt, koji je sa Tošetom sarađivao na ovom albumu, najavio je i snimanje tribute albuma u Tošetovu čast, na kome bi pesme pevale velike muzičke zvezde sa kojima je Rajt sarađivao, poput Eni Lenoks, Natali Imbrulje, grupe „Simply Red”, Dejvida Bouvija, Toma Džonsa, Lučana Pavarotija...
Autor: M. Mijatović | Foto:D.Danilović | Blic

Dugoočekivani album Tošeta Proeskog na engleskom istovremeno će se naći u prodaji u svim zemljama bivše Jugoslavije za tačno pet dana, kada bi Proeski napunio 28. godina. Album je sniman u inostranstvu, a neko vreme i na Jamajci, gde su pre dve godine Toše i Endi Rajt proveli radno leto, a njihova saradnja urodila je sa četiri pesme - „Beautiful For Me”, „Glide”, „Separate Way” i „Forever”.
- Meni se lično najviše svidela pesma „Beautiful For Me”, najviše zbog toga što smo je Toše i ja napisali na dan kada smo se upoznali. Ona je na neki način označila početak našeg prijateljstva, tako da sam posebno vezan za nju - kaže Rajt, koji je potpuno siguran da bi Toše bio velika zvezda, jer je imao sjajan potencijal i harizmu.
- Toše je imao „ono nešto”, bio je sjajan umetnik, sve su se kockice kod njega poklopile. Bilo je samo pitanje hoće li dobiti onu srećnu šansu za probijanje na svetsko tržište. Imao je talenta za bacanje. Toše je imao harizmu zbog koje su ga ljudi voleli. Bio je vrlo kvalitetna osoba, i ma koliko se trudili, niste mogli da mu nađete mane. Naravno, tu je bio i njegov sjajan glas, ali i stas. Imao je sve - zaključuje Rajt.
On smatra da će album „The Hardest Thing” steći veliku popularnost, kao i da bi Toše i posthumno mogao postati internacionalna zvezda.
- Postoje velike šanse za to. Samo, njegovu priču treba ispričati. Zbog toga sam i kontaktirao sa dvoje prijatelja koji rade u britanskim novinama kako bi napravili priče o njemu, a sve u cilju približavanja Proeskog stranoj publici - otkriva poznati producent, koji planira da napravi i svojevrsni tribute album na kome će Tošetove nedovršene pesme pevati velika muzička imena sa kojima je Rajt sarađivao.

Engleski bez akcenta
Pored harizme i sjajnoga glasa, Toše Proeski je imao još jednu karakteristiku zbog koje je mogao da uspe na stranom tržištu:
- Pevao je bez naglaska, kao da ceo život govori engleski jezik. Radio sam s puno međunarodnih zvezda i mnogima je bilo teško da prevaziđu akcenat u pevanju. Kod Tošeta to nije bio slučaj - kaže Endi Rajt.

3 коментара:

Anonymous,  16. јануар 2009. 11:48  

TOSETU svaka cas na tome sto je postigao i nadam se da je koliko toliko uspeo da to pokaze drugima kako se treba ponasati,....! Ja bi mu na svake 2 godine pravila po jedan album,...mislim da za to ima dovoljno materijala,....a i u ostalom i mi bi za to trebali da se potrudimo da nadjemo materijala ako ponestane!!! TOSE je to po meni i zasluzio!!

JEDNOM POSTOJAO A ZAUVEK OSTAVIO SVOJ TRAG!!!!!!!!!!!!!

Anonymous,  25. јануар 2009. 11:04  

Ne mogu da verujem da u Beogradu, jedan dan pre najavljene premijere Tosetovog filma, jos uvek nema obavestenje o tome gde ce se ona odrzati, a u bilet servisu nemaju nikakva obavestenja o tome.

Ovo je bas bezobzirno i ovo nije zasluzio ni Tose ni svi njegovi obozavaoci kojih ima mnogo u ovom gradu.
Ostace u nasem secanju zauvek!

Anonymous,  2. април 2009. 07:06  

Tose je bio super.........Tose ovo nije zasluzio,bas steta sta mu se desilo......Ostace zauvek u nasim srcima i u nasem secanju..........
VOLIMO TE TOSE!!!!!!!!!!!!!!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP