уторак, 9. јун 2009.

Goran Bregović nominovan za Gremi

Goran Bregović nominovan je za prestižnu muzičku nagradu „Gremi“, u kategoriji „vorld mjuzik“, za album „Alkohol“. Zvanične nominacije biće objavljene do kraja godine, dok će se dodela nagrada obaviti u januaru 2010. u Los Anđelesu.

Raka Marić, menadžer Gorana Bregovića, tvrdi da ga mnogi smatraju najozbiljnijim kandidatom za ovo prestižno priznanje i da su velike šanse da ono završi upravo u rukama proslavljenog muzičara.
- Ljudi iz „Univerzala“, koji su za američko tržište objavili Bregin novi album „Alkohol“, rekli su nam da je on najozbiljniji kandidat za ovu nagradu - kaže Raka Marić.

- Ništa ne bih govorio unapred, ali se nadamo da će se, zaista, to i dogoditi. Tako sam za „Reginu“ verovao da će pobediti na „Evrosongu“ u Moskvi, pa nije, već je Aleksandar Čović dobio samo nagradu za najboljeg kompozitora. Brega je skroman čovek, ništa ne govori o tome, ali svako bi se obradovao ovakvoj nagradi.
Goran Bregović će sa svojim „Orekstrom za svadbe i sahrane“ tokom juna i jula održati desetak koncerata u SAD i Kanadi, gde će promovisati pesme sa novog albuma „Alkohol“, koji je naišao na odlične kritike. Da je popularni kompozitor svojom muzikom najzad pokorio i Amerikance najbolje govori činjenica da su ulaznice za njegove predstojeće nastupe u najprestižnijim dvoranama rasprodate još pre dva meseca. U okviru prve američke turneje, Brega će početkom jula održati koncert u čuvenom „Linkoln centru“ u Njujorku. Po povratku iz Amerike, očekuju ga nastupi na koncertima Severine Vučković, sa kojom će svirati i u „Beogradskoj areni“.
Izvor: Novosti

0 коментара:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP