уторак, 9. јун 2009.

Implantacija kontaktnih sočiva

Za sve one koji su kratkovidi, sada postoji još jedna opcija. Ugrađivanje implanta sočiva smatra se manjim zahvatom, koji traje dvadesetak minuta, a pacijenti su budni u toku operacije

Ugrađivanje implanta sočiva je relativno jednostavan zahvat. Hirurg napravi mali rez u oku, koji lako zarasta, a zatim postavi veštačko, plastično sočivo ispred obolelog očnog sočiva. Pacijent je budan tokom operacije, a zahvat traje oko 20 minuta.

Ovaj zahvat se obično primenjuje na pacijentima koji ne mogu da budu podvrgnuti laserskoj operaciji očiju, ili čiji je vid toliko loš da ne može biti ispravljen ni na jedan drugi način.
Ova operacija je vrlo slična hirurškom zahvatu za otklanjanje katarakte, s tim da se u ovom slučaju ne odstranjuje očno sočivo pacijenta. Takođe, za razliku od Lejsika, ova operacija ne uzrokuje trajno menjanje oblika rožnjače.

“Veštačko sočivo može da se odstrani ukoliko za to postoji potreba, ako se na primer pojavi neka nova tehnologija. Struktura oka ostaje netaknuta”, objašnjava dr Džefri Vitman.

0 коментара:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP