четвртак, 31. јул 2008.

Ukrajinke: Nismo kurve!

UKRAJINSKE studentkinje, inače aktivistkinje raznih udruzenja za ljudska prava protestvovale suna ulicama glavnog grada odevene kao prostitutke, a na seksi odjeći imali su natpise - "Nismo na prodaju, Ukrajinke nisu kurve, Seks nije na prodaju". Protest je bio organizovan zbog sve rastućeg imidža Ukrajine kao zemlje idealne za seks turizam.

"Većina stranaca dolazi u našu zemlju samo zbog seksa, a čak se prodaju i seksi ture po bordelima, a mi ne želimo da naša zemlja bude velika javna kuća", kazala je okupljenim novinarima jedna od prosvjednica Anna Hustol, inače aktivistica udruge za ljudska prava. Prosvjed je uključivao i svojevrsni igrokaz u kojemu je jedan muškarac glumio svodnika koji se "igra" sa svoje dvije prostitutke.
U prosvjedu je sudjelovalo oko 50 Ukrajinki, a također se mogao čuti i podatak kako je u toj zemlji evidentirano 12 tisuća prostitutki, dok je samo u glavnom gradu registrirano njih 4 tisuće.
Na jednoj internet stranici, postavljenoj za one koji svoje godišnje odmore zamišljaju kao zabavu s atraktivnim prostitutkama, postoji i svojevrsna top lista najboljih seks destinacija. Na prvom mjestu je Tajland, potom Filipini, a slijede ih Kuba, Rusija s Latvijom i Ukrajinom, te Brazil. Ukrajina i Rusija okarakterizirani su kao popularne destinacije za "romantične ture", jer turisti ne idu tamo samo radi seksa već i zbog traženja budućih supruga. "Bez obzira na sve, nepošteni turisti iskoristit će tu priliku da dođu do besplatnog seksa", kaže se u vodiču za seks turizam. Također, postoji i cjenik prema kojem se za sat s prostitutkom plaća 50 dolara, a 100 dolara je za cijelu noć. (Index)

0 коментара:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP